Vappu meni Saaristomeren Melojien retkellä Konungskärin autiotuvalle. Siitä olikin melko pitkä aika, kun viimeksi olin ollut mukana seuran järjestetyllä retkellä ja vielä niin, että itsellä ei ole mitään järjestelyvastuuta. Yksin meloessa ei tule otetuksi mieluusti mitään riskejä, joten toivoin tältä retkeltä saavani takaisin tuntumaa isompaan aallokkoon. Olihan retken vetäjinä seuran taitavimpia nuoria melojia.

Lähtö retkelle tapahtui Rumar Strandin pihasta, missä kävimme kahvilla ja teellä ennen lähtöä. Menomatkalla lähdimme kiertämään suurehkoa Lohmin saarta idän puolelta ympäri. Siitä meloimme suorinta reittiä autiotuvalle, jonka pihaan pystytimme telttakylämme. Avoimella selällä saimme jo osaksemme kohtuullista, muttei kovin pahaa tuulta ja aallokkoa.

Pilvistä ja kovaa tuulta Konungsskärissä.

Konungskärin ja Birsskärin yhdistävä silta oli uusittu sitten viime näkemän. Oli jotenkin sääli, että hieno vanha hirsisten silta-arkkujen varaan rakennettu silta oli korvattu modernilla ponttonisillalla. Tietenkin se oli jo huonossa kunnossa, mutta toivottavaa olisi, että kansallispuiston tehtävänä olisi myös ylläpitää vanhoja kulttuuriarvoja. Pitäisi pyrkiä kunnostamaan vanhaa mieluummin kuin tuoda tilalle uusi moderni silta, mikä ei kunnioita vanhaa rakennusperinnettä.

Olin etukäteen sopinut ruokaryhmästä kollegan kanssa. Oli kiva tehdä ruokaa vaihteeksi kimpassa, joten olin ottanut vähän haastavampia ruokia mukaan. Ruokavaliomme oli toki hieman erilainen, mutta minua ei todellakaan haitannut tehdä kasvisruokaa. Ensimmäiseksi illaksi valmistin mustapapu ja herkkusieni -täytteisiä tortilloja.

Kalalokkipariskunta.

Kalalokki huutaa reviiriään.

Kalalokin syöksykalastusta.

Kalalokin syöksykalastusta.

Kalalokin syöksykalastusta.

Kalalokki tutkii levää.

Kalalokki.

Kalalokki.

Kalalokki.

Peippo.

Västäräkki.

Mustakurkku-uikkuja.

Sunnuntaiaamu oli sateinen ja kovatuulinen, joten jäimme pitämään keliä saareen. Siinä rannassa istuskelin tovin kamera sylissäni ja kuvaten ohiuivia lintuja. Kalalokeista sain eniten kuvia, mutta västäräkki ja mustakurkku-uikkukin siinä käyskenteli. Peippoja oli muutolla saaressa. Olihan noita lokkeja helpompi kuvata Saaronniemessä tai Kauppatorilla, mutta oli hienoa saada kuvatuksi niitä luontaisessa ympäristössään.

Retkellä nähtyjä lintuja:
Mustakurkku-uikku
Kyhmyjoutsen
Haahka
Alli
Pilkkasiipi
Tukka- ja isokoskelo
Sinisorsa
Lapasorsa
Merikotka
Kalalokki
Naurulokki
Harmaalokki
Peippo
Kivitasku
Västäräkki

 

Lähtö aallokkomelontaan.

Kevyessä aallokossa.

Kevyessä aallokossa.

Iltapäiväksi tuuli vähän laantui ja lähdimme ottamaan tuntumaa tuuleen ja aallokkoon.  Kierrettiin Råtnö ja Abborrklobbarna ympäri. Alkuun pääsimme melomaan myötäiseen ja aika suojassa. Sen jälkeen käännyttiin avoimeen vastatuuleen, mihin eteneminen oli hidasta ja fyysistä. Kun lopuksi käännyimme sivutuuleen ja myötäiseen, aallokko kasvoi suhteellisen suureksi ja saatoimme pyrkiä surfiin. Myötätuuleen lasketeltiin takaisin Konungskärille ja tehtiin vielä toinen lyhennetty kierros kovan vastatuulen ja ison aallokon kautta takaisin, kunnes palasimme saareen illalliselle.

Ilta Birsskärissä.

Ilta Konungsskärissä.

Aamu Konungsskärissä.

Aamu Konungsskärissä.

Aamu Konungsskärissä.

Illan myötä tuuli heikkeni. Vapun päivän aamu valkenikin lähes tyynenä ja kauniina.

Paluuta emme tehneet suorinta tietä vaan teimme pienen kierroksen Brunsskärin saariston kautta Stora Hästöseen, jossa pidimme evästauon. Sieltä palasimme itselleni uutta reittiä takaisin Rumariin, missä sitten lastasimme kajakit ja kävimme jälleen kahvittelemassa sisällä.