Viikonloppuna jurrutin varmaan kahdeksan tuntia hiomakoneella kanootin kannen sisäpintaa, mutta tasaista tuli. Tein sen kuitenkin nyt, ennen kannen lopullista muotoilua, koska nyt kannen pinnat olivat tasaisimmillaan. Kun kanteen on kiinnitetty köysikiinnikkeet ja lastiluukkujen paikat, on sen hiominen kuitenkin huomattavasti pienipiirteisempää ja hankalampaa.

Sen jälkeen käänsin kannen taas tuillaan toisinpäin ja aloin tehdä paikkoja köysikiinnikkeille. Köysikiinnikkeitä varten olin jo viime kesänä tehnyt lasikuidusta pingispallo muottina puolipalloja (tai hieman enemmänkin palloa). Tarkoitukseni on upottaa nämä puolipallot kanteen ja kiinnittää hiilikuitutanko syntyneen kolon poikki, niin että köysi on helppo kiinnittää syntyneeseen pidikkeeseen.

Reikä ja pingispallon puolikas, puolikkaan raja on tussilla piirretty palloon.

Puolipallo upotettuna reikäänsä.

Pallon puolikas alapuolelta.

Pingispallon halkaisija on noin 40 milliä, joten tein kanteen 1,5 tuuman reikäporalla reikiä, jotka pyöröviilalla suurensin sopiviksi pingispallon puolikasta varten. Nyt vielä laitoin pallon puolikkaat vain koloihinsa, mutta ensi kerralla aion liimata ne myös kanteen kiinni. Tämän jälkeen epoksikitillä pyöristän kulmat kannen alta ja leikkaan ylimääräiset palloista pois.

Valmiita reikiä ja pallon puolikkaita reiässään.