Syys-lokakuun vaihteessa Esko järjesti seuralle melontaretken Örön saareen. Minä lähdin reissuun apuohjaajaksi. Esko olisi toivonut, että olisimme päässeet niin aikaisin perjantai-iltana liikkeelle, että olisimme ehtineet saareen jo valoisalla. Valitettavasti se ei ollut mahdollista, joten lupasin ottaa vastuun joukon johdattamisesta pimeässä perille, jottei lähtö olisi siirtynyt lauantai aamuun.

Esko oli tehnyt töitä saaren avaamiseksi matkailulle ja toimi parhaana mahdollisena esittelijänä saaren kulttuurihistoriasta ja luonnosta. Lauantaina kiertelimmekin laajalti ympäri saarta tutustumassa sen luontoon, mutta sen lisäksi teimme pienen päivämelonnan Örön eteläpuoleiseen saaristoon.

Sunnuntaina palasimme Kasnäsin kiertäen Örön selän puolelta takaisin. Matkalla kävimme kiertämässä Nölstö fladanin, joka oli mielenkiintoinen sisälahti Snåldön saaren sisällä. Örön länsirannalla kävi hylje meitä katselemassa.

Sää oli syksyisen pilvinen, mutta lämmin ja suhteellisen vähätuulinen. Ihan hirveästi en innostunut valokuvaamaan, mutta muutaman panoraamaan kuvasin Kuggskärin rannasta.