Nyt lumien sulettua ja ilmojen lämmettyä saatoin taas ruveta kanootin tekoon. Viime syksynä olin saanut kannen siihen saakka valmiiksi, että sen jatkaminen on järkevää vasta sitten, kun pohja on valmiina siihen liittämistä varten. Niinpä ensi työkseni nostin kannen muotista sivuun ja käänsin muotin ympäri.

Muottia piti saada hieman ylemmäs, jotta laidat eivät ottaisi kiinni pukkeihin, joiden päällä muotti lepäsi. Niinpä naulasin keskipuun molemmille puolille laudanpalat, jotka korottivat pukin tarpeeksi ylös.

Kanootin perään ja keulaan kiinnitin sisäkölit nuppineuloilla kiinni. Saattavat olla myöhemmin hieman haasteellisia irrotettavia nuo nuppineulat rikkomatta muottia, sillä nuohan tulevat pitämään kanoottia kiinni muotissaan. Täytynee jatkossa irrottaa niitä sitä mukaa, kun ne jäävät laitojen alle. Nyt ensimmäiset nuppineulat jäivät irrottamatta.

Ensimmäiset laidan rimat liimasin toisiinsa kiinni jo maassa. Sen jälkeen kiinnitin ne keulaan ja perään sekä muottiin. Varsinkin keulassa, jossa rima joutui voimakkaasti kiertymään edestakaisin, täytyi se tukea hyvin monilla nuppineuloilla. Kanootin muotissa laita on melko kalteva ensimmäisessä ja osin myös toisessa kaaressa, kun se keulassa ja taempana on melko suora.

Peräpää oli hieman helpompi, koska siellä ei vastaavaa kiertoa ollut. Laidan kiertyminen pohjaksi joskus myöhemmin on kuitenkin hyvin jyrkkä ja tulee varmasti olemaan hieman haasteellinen tehtävä.

Laidan rimat tuin toisiinsa ja muottiin kannen tapaan nuppineuloilla, mitkä tällaisen kevyen ja taipuisan materiaalin kanssa ovat ihan riittäviä. Rimojen jatko vaatii hieman useampia nuppineuloja.