Bad Grönenbach

Viimeinen retkipäivä oli varattu käynnille Bad Grönenbachissa, joka on saksalainen pikkukaupunki noin 70 kilometriä Oberstdorfista pohjoiseen. Täällä Hohes Schloss Bad Grönenbach -nimisessä linnassa I. K. Inha aloitti valokuvaajan uransa opiskelemalla valokuvausta syksyllä 1889. Wilhelm Cronenberg piti linnassa yksityistä valokuvaukseen ja myöhemmin myös kuvan painamiseen keskittynyttä kouluaan 1881-1900. Tarkoituksenani oli käydä tutustumassa kyseiseen paikkaan ja etsiä samalla parin Inhan varhaisen kuvan kuvauspaikka.

Bad Grönenbachin linna, jossa Inha opiskeli.

Bad Grönenbachin linna, jossa Inha opiskeli.

Linna sijaitsee kaupungin laidalla olevalla pienellä mäellä. Mäen toisella puolella on ulkoliikuntapuisto, jossa lapset ja Eeva viettivät aikaansa minun kuvatessa linnan ympäristössä. Mäen rinteessä ulkoliikuntapuiston ja linnan välissä on lehmien laidun, jossa lehmät olivat vielä laitumella.

Mäki jolla linna sijaitsee.

Linna ympäristöineen on kaunis. Nousimme mäelle pientä polkua pitkin kaupungin keskustasta. Linnan pihalla oli kaunis hyötypuutarha sekä mielenkiintoisia majoiksi leikattuja pensaita. Inhan kuvauspaikkoja hakiessani, jouduin kiertämään linnan pari kertaa ympäri, mutta lopulta paikat löytyivätkin paljon helpommista paikoista kuin olin osannut hakea.

Katunäkymä Bad Grönenbachista.

Linnan ympäristössä on muutamia lampia, joita ilmeisestikin on käytetty uima- ja kylpypaikkoina pitkään. Inhallakin oli muutamia kuvia veden rannalla olevista rakennuksista, jotka ilmeisesti olivat otettu näiden lampien rannalta. Tosin kuvauspaikkojen löytäminen tuskin olisi ollut mahdollista, koska paikat olivat jo moneen kertaan muuttuneita ja ajassa muuttumattomia kohteita kuvissa ei näkynyt.

Raatihuone..

Katolinen kirkko.

Itse kaupunki oli kaunis saksalainen kaupunki. Kirkkoja oli kaksi sekä katolinen että protestanttinen. Ydinkeskusta oli säilyttänyt kauniin vanhan ilmeensä, kuten niin monessa muussakin paikassa siellä. Kaupunki ei ole samalla tavalla turistien suosima kuten Oberstdorf lähiseutuineen, joten siinä ei juuri turismi näkynyt. Olisimme mieluusti syöneet lounaamme siellä, muttemme löytäneet iltapäivällä auki olevaa ravintolaa. Niinpä jouduimme lähtemään moottoritien varteen syömään.

← Edellinen

Seuraava →

1 Kommentti

  1. Lothar Mallon

    Mielenkiintoista! On siis muitakin valokuvaajia jotka ovat kiinnostuneet I. K. Inhasta ja jopa niin paljon, että seuraavat hänen jälkeään. Olen minäkin harrastajana yrittänyt, mutta en samalla menestyksellä kuin K. A. Ennola.

Vastaa