Seikkailukasvatuksen erikoistumisopintoihin sisältyi melonnan ja vaeltamisen lisäksi myös kiipeilyä, jossa tavoitteena oli köysitoiminnan ohjaajan tutkinto. Kurssin jälkimmäisessä moduulissa keskeisenä sisältönä oli oikea toiminta kiipeilyssä tapahtuvissa ongelmatilanteissa ja onnettomuuksissa. Näitä menimme harjoittelemaan Kirnuille Rovaniemelle.

Aamupäivän harjoittelimme laskeutumispisteen tekemistä ja iltapäivällä sairaskohtauksen saaneen kiipeilijän pelastamista seinältä. Niinpä seinällä oli varsin mielenkiintoisen näköistä, kun siellä oli useita tajuttomia kiipeilijöitä samanaikaisesti. Siinä, missä keväällä Kirnuilla oli jäänyt hieman aikaa itse kiipeämisellekin, niin nyt kaikki aika meni laskeutumispisteiden tekemiseen ja pelastusharjoituksiin.

Seinällinen tajuttomia kiipeilijöitä.

Inari ja Mira tajuttomina.

Pelastustoimet täysillä käynnissä.

Mira ja Aki irroittautuvat varmistusköydestä.

Eeva laskeutuu pelastamaan Tonia.

Kari laskutuu pelastamaan Maijaa.

Mira kiinnittää Hennan omaan köyteensä.

Kari tuo Maijan alas.