Rehtsuolla jälleen

Isosiskon lähtiessä partioretkelle Särkänniemeen Aamukin halusi retkelle. Jo edellisenä viikonloppuna hän oli kaivannut telttaretkelle Rehtsuolle. Niinpä lauantai-iltapäivällä pakkasimme varusteemme ja lähdimme suolle.

Teltan pystytimme Pitkänkuononnokaan, koska sen ja Karhuluodon välinen kapeikko on suon kaunein kohta. Siitä olisi helppo käydä ottamassa kuvia sään ollessa suotuinen.

Retken luontohavainnoista merkittävimmäksi muodostuivat sienet. Varsinkin herkkutatteja oli metsässä valtavasti. Suolla näimme kurkia ja västäräkit olivat muutolla.

Illalla sadekuuro ajoi meidät hetkeksi telttaan suojaan. Teltassa Aamu piirteli kuvia vihkoonsa tärkeimmistä luontohavainnoistaan. Sateen seljettyä auringon laskiessa näimme sateenkaaren ja tavattoman upean auringonlaskun. Lähdimme etsimään sateenkaaren päästä aarretta ja löysimme valtaisan herkkutatin, joka kelpasi Aamulle aarteeksi.

Yö oli kylmä ja aamulla kuura peitti pitkospuut ja suon. Onneksi makuupussit olivat olleet tarpeeksi lämpimät vaikka hanskat olivatkin jääneet kotiin. Aamulla muutama pieni kurkiparvi kaarteli yllämme palatessamme autolle.

← Edellinen

Seuraava →

1 Kommentti

  1. Hienoja kuvia!
    Pitänee joskus tuolla Rehtsuollakin piipahtaa.

Vastaa