Tammikuun lopussa meillä oli tulevaa Huippuvuorten retkeä varten yhden yön harjoitusleiri Padasjoella. Sää ei suosinut meitä kovin talvisilla olosuhteilla, mutta Päijänne oli sentään sen verta vahvassa jäässä, että saatoimme sen jäällä kulkea. Jaakko oli sen verta pahasti flunssassa, että teimme tämän reissun pelkästään Ninan ohjaamana.

Jäällä ei ollut juuri lunta, joten en hirveästi nähnyt mieltä ottaa ahkion ylimääräistä painoa, simuloidakseni Huippuvuorilla vastassa olevan ahkion vetämistä. Lumettomalla tasaisella jäällä ahkio liikkuisi kuitenkin huomattavasti kevyemmin kuin osin upottavassa ja niin pienessä kuin suuressakin mittakaavassa epätasaisessa Huppuvuorten maastossa. Kun olin koko syksyn ja alkutalven myös kiskonut autonrengasta ihan ahkerasti, uskoin olevani ihan riittävässä ahkionvetokunnossa vaellusta varten. Akiossa päätin kokeilla naruvetoa, kun en sitä ole maastossa ennen käyttänyt.

Liukkaalla jäällä suksilla liukastelu ei kuulostanut hauskalta, joten päätin laittaa suksien sijaan jääraudat jalkaani. Nina suhtautui epäluuloisesti kykyyni pysyä jääraudoilla hiihtäjien perässä, joten laitoin sukset varmuuden vuoksi ahkion päälle. Suksien ulkoiluttamiseksi se sitten kuitenkin meni, kun tallustelin jääraudoilla koko matkan.

Nina ja Minna ylittävät railoa.

Padasjoenselkä ja aurinko.

Auringossa kylpevä Kelvenne.

Lietsaari, Pitkäniemi ja Kelvenne.

Lumeton jää teki maisemista kauniita. Kansallispuiston saaret kohosivat komeina ylös jään pinnasta. Lauantain kiristyvässä pakkasessa jää paukkui ja lauloi itsekseen, kun uusia railoja repeytyi jään pintaan.

Retken tarkoituksena oli olla mahdollisuus testailla tulevan reissun varusteita, vaikkakin käytännössä kaikki omat varusteeni olivatkin jo aiemmin testattuja. Retki tarjosi myös mahdollisuuden ennakolta tutustua muihin retkikunnan jäseniin. Näiden lisäksi kävimme läpi toimintaa jääkarhun tullessa vastaan eri tilanteissa. Lauttarannassa tutustuimme vielä lyhyesti köysistön muodostamiseen jäätiköllä ja jääkarhuhälyttimien toimintaan. Retken jälkeen kokoonnuimme vielä Padasjoen ABC:lle tekemään viimeisiä suunnitelmia tulevaa koitosta varten.

Otso ahkionvedossa.

Lietsaari ja Haukkasalo.

Tauko jäällä.

Haukkasalo lähisaarineen.

Minna, Suski ja Nina.