Vuoden tauon jälkeen tein taas opiskelijoiden kanssa vaelluksen Pohjoiseen. Opiskelijoilla oli vapaus valita kohteensa ja he valitsivat kohteeksi tuoreen Hossan kansallispuiston. Vaelluksen ajankohta oli aiempaa myöhempi syksy, mikä tiesi kylmempiä säitä ja lyhyempää valoisaa aikaa. Sadetta saimme myös niskaan useampana päivänä.

Alueen maisemat olivat pääosin metsiä, harjuja ja järviä niiden välissä. Julma-Ölkyn rotkojärvi oli kyllä upea, mutta jotenkin en osannut saada sen olemusta kuviini. Valokuvauksen kannalta varsin kylmän yön jälkeinen sumuinen aamu Kirkasvetisen rannalla oli antoisin. Aamu valkeni sankassa sumussa, joka vähitellen alkoi hälvetä auringon noustua. Melko pian noustuaan aurinko meni pilveen ja sumun hälvettyä aamun kuvauksellisuus oli ohitse.

Aikainen aamu Kirkasvetisellä.

Auringon nousu Kirkasvetisellä.

Auringon ensi säteet Kirkasvetisen rannalla.

Viimeiset sumun rippeet auringon jo mentyä pilven taakse.

Värikallion kalliomaalaukset.