Panoraamoja Kuusamosta (osa X)

Pidin marraskuussa viikon vapaata ja lähdin kaamosvaellukselle kiertämään Karhunkierroksen lumikengillä. Maastossa oli jo ihan kohtuullisesti lunta, mutta säiden suhteen muuten minulla ei ollut onnea. Pakkasta ei ollut enimmilläänkään kuin muutama aste ja toisena päivänä vesisade tiputti puista lumet.

Valoisaa aikaa päivässä kuvaamiseen oli enimmillään noin viisi tuntia, joista ensimmäinen ja viimeinen tunti edellyttivät jalustan käyttöä. Valoisan hetken ajoittaminen reissun mielenkiintoisimpiin paikkoihin näyttelikin melko suurta osaa kuvaamisessa. Monia mielenkiintoisia kohteita jäi kokonaan kuvaamatta juuri pimeyden takia.

Jonkin verran sain kuitenkin kuvatuksi. Aika paljon kuvasin vanhoja, tuttuja paikkoja talvisessa asussaan, mutta jonkin verran löytyi myös kohteita, jotka juuri nyt talvella olivat kiinnostavia. Hieno oli myös kuvata reitin niillä alueilla, joilla olin nyt ensimmäistä kertaa. Pilvinen sää ei juuri värejä tarjonnut, mutta pieniä värin pilkahduksia kuviin silti sai tarttumaan.

Savinajoki ja Rupakivi.

Lumista metsää Savinajoen mutkassa.

Oulankajoen yläjuoksua.

Savilammen autiotuvan ranta.

Oulankajoki Runsulammen kohdalta.

Kiutaköngäs.

Kiutaköngäs.

Oulankajoki ja Heikinniemi.

Oulankajoki ja Nurmisaarenniemi.

Ehkä kaunein Oulankajoen mutka.

Kitkajoki ja Pähkänänkallio.

Kitkajoen mutka Pähkänänkalliolta.

Kitkajoki ja Koivuniemi.

Kitkajoki ja Koivuniemi.

Jyrävä.

Aallokkokoski.

Iso Kumpuvaaran huipulta.

Konttaisen huipun maisemia.

Konttainen Valtavaaralta.

Vanha palovartijan mökki Valtavaaralla.

Metsää Valtavaaralla.

Valtavaaranlampi.

← Edellinen

Seuraava →

1 Kommentti

  1. Sanna

    hienoja otoksia olet onnistunut saamaan valon vähyydestä/ lyhyestä ajasta huolimatta.
    Oli oikein mukava törmätä sinuun matkalla. Se toi turvaa kun tiesi jonkun tulevan perässä 🤗

Vastaa