Aika vähän olen ehtinyt purjekanoottia tänä kesänä koota. Muutaman päivän kuitenkin. Nyt vuorossa on ollut kajakin kokoaminen. Ensimmäinen vaihe kokoamisessa on ollut kölilaatikon, laipioiden sekä mastonjalkojen kiinnitys kajakkiin. Koska niiden sijainti oli tarkasti merkitty kanteen, oli luontevaa aloittaa kokoaminen osien kiinnittämisellä kanteen.

Yleiskuva kajakin kannesta nykytilassaan.

Niinpä porasin kanteen reiät mastonjalkoja varten ja sahasin viillon kölilaatikkoa. Oli myös tärkeä suunnitella kiinnitys niin, että maston jalat ja kölilaatikko asettuisivat suoraan kovettuessaan. Sen jälkeen niiden asentoa ei juurikaan enää pystyisi muuttamaan. Tein tukia, joilla sain ne asettumaan oikeaan asentoon kovettumisen ajaksi. Lopuksi saumasin saumat täyteaineella, jotta niissä ei olisi liian jyrkkää kulmaa sauman kuiduttamista varten. Seuraavaksi onkin sitten edessä ohjainvaijerin kiinnitysten laitto ja saumojen vahvistus laipioiden sisältä, minne onkin myöhemmin vaikeaa, ellei mahdotonta päästä.

Etumaston jalka.

Etulaipio.

Takalaipio mastonjalkoineen.

Kölilaatikko.

Kölilaatikon sauma.

Takalaipion sauma.