Kesäkuun puolessa välissä lähdimme viimevuotiseen tapaan Allin kanssa Lappiin vaeltamaan. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Muotkatunturit, jonne aikanaan tein ensimmäisen lapinvaellukseni 14-vuotiaana. Vaelluksen alku ja loppu seurailivat vanhaa Inarin ja Karigasniemen välistä postipolkua, mutta avotunturialueella kiertelimme tunturimaastoja vapaammin. Myöhäinen kevät näkyi laajoina lumilaikkuina ja runsasvetisinä jokina. Säät olivat vaeltamisen kannalta edellisvuotta paremmat, mutta kuvaamisen kannalta Muotkatunturien tasainen tunturiylänkö ja suhteellisen lattea valo eivät aina olleet kovin helppo yhdistelmä. Joitain ihan kelvollisiakin kuvia kuitenkin syntyi.

Kuurosateet lähestyvät Verkkojärveä.

Verkkojärvi sateen jälkeen.

Kuárvikozzân avotunturi siintää suon takana.

Kuárvikozzân maisemia.

Piekanaäytsi.

Njágoaivi.

Leirilampemme Tobiasčokken rinteellä

Tobiasčokken maisemia.

Stuorrávžin pohjoispuolista tasankoa.

Uuvana.

Sielikkö.

Stuorragaeđggoaivin seitakivi.