Teimme helmikuun alussa opiskelijoiden kanssa kolmen yön lumikenkävaelluksen Repovedellä. Olosuhteet lumikenkäilyyn olivat hyvät. Pakkaset olivat maltillisia, mutta plussalle ei lämpötila missään vaiheessa kuitenkaan noussut. Keskimmäisen yön nukuimme mökissä, mutta kaksi muuta yötä olimme omassa kangaslaavussa nuotion ääressä.

Jätimme automme Hillosensalmelle, mistä vaelsimme Karhulahden leiripaikalle. Linnuntietä reittimme olisi ollut lyhyt ja helppo, mutta kiipeilimme lumikengillämme alueen mäkistä maastoa polkujen ja reittien ulkopuolellakin. Vaelluksella kiersimme alueen kaikki tärkeimmät nähtävyydet: Olhava, Lapinsalmi, Kirnuhuoko, Mustanlamminvuori ja Katajavuori.

Säät olivat pilviset, mutta talviset. Kuvaamisen kannalta auringonpaiste olisi voinut olla kivampi, mutta kyllä tässäkin säässä sai kohtuullisia kuvia otetuksi. Onhan suurin osa talvisista päivistä yleensäkin pilvisiä, täytyy vaan jollain tavalla saada siitäkin ilmasta paras irti. Etenkin jyrkänteiden kuvaamisen tällainen tasaisempi valo istui hyvin. Tässä on reissun parhaat panoraamat.

Katajavuori.

Lapinsalmi.

Olhava.

Kirnuhuoko.

Mustanlamminvuori.