Heinäkuun lopulla osallistuin Jussi Muittarin järjestämälle alppikiipeilykurssille Pohjois-Norjassa. Kurssin neljä ensimmäistä päivää vietimme Storsteinsfjelletin ja sitä ympäröivän jäätikön läheisyydessä Ruotsin rajan tuntumassa.  Viimeisenä päivänä siirryimme aivan erilaiseen ympäristöön meren rantaan kiipeämään hammasmaisen Hammarøyskaftet-tunturin huipulle.

Kesä oli kylmä Etelä-Suomessakin ja se näkyi myös Pohjois-Norjassa. Jäätikkö oli vielä paksun lumipeitteen peitossa ja kaikki railot piilossa. Lunta oli paljon myös varsinaisen jäätikön ulkopuolella ja paikoin oli vaikea hahmottaa mikä oli jäätikköä ja mikä muuten vaan lumen viipymä paikkoja. Monin paikoin vaivaiskoivu oli vielä hiirenkorvalla.

Etukäteen säät lupasivat runsaasti sateita lähes päivittäin, mutta niiden suhteen meillä kävi tuuria. Monena päivänä sateet kiersivät tai ohittivat meidät lähietäisyydeltä, mutta meihin ne eivät osuneet. Mutta pilvet roikkuivat matalalla ja muutamat upeat näköalat jäivät näkemättä ja kuvaamatta, koska pilvet peittivät ne.

Kolme maisemakuvaa leiripaikkamme läheisyydestä.

Vielä jäässä ollut järvi leiripaikkamme lähellä.

Pari kuvaa Storsteinsfjelletin eteläiseltä huipulta.

Seuraavan päivän kohde: Storsteinfjelletin huippu jäätikön yli.

Pari kuvaa taukopaikalta jäätikön keskellä, matkalla päähuipulle.

Pari kuvaa sumuiselta Storsteinsfjelletin päähuipulta.

Yöpaikkamme Lanstøvatnetin rannasta.

Maisema Hammarøyskaftet-tunturin huipulta.