Tänäkin vuonna syksyn ohjelmaan kuului vaellus opiskelijoiden kanssa Kuusamon Karhunkierroksella. Reitti oli pääpiirteissään sama kuin parina edellisenäkin vuonna. Uutena kohteena poikkesimme eräänä päivänä kumiveneellä Oulankajoen toisella puolella Putaankönkäällä.  Ajankohta oli kaksi viikkoa myöhempi kuin aiempina vuosina, mistä johtuen valoisaa aikaa oli vähän vähemmän kuin aiempina vuosina. Niinpä monena iltana ei leiriytymisen jälkeen ollut enää aikaa käydä valokuvaamassa. Myös sää oli aiempia vuosia hieman kylmempi ja pilvisempi. Pientä esimakua ruskasta oli nähtävissä, mutta ei mitään värien ilotulitusta vielä.

Ristikallio ei tänäkään vuonna tarjonnut aurinkoa, joten taaskaan en päässyt siitä yrittämään haluamiani kuvia. Putaankönkäälle en tullut ottaneeksi kameraa mukaan, kun ylitystä tehdessämme sää näytti huonolta. Olisi kannattanut, sillä putous ja siitä alkanut puro olivat kauniit. Niinpä maisemien kuvaaminen keskittyi tällä kertaa pariin viimeiseen päivään ja valitettavan paljon tuli kuvattua niitä samoja paikkoja kuin parilla edelliselläkin kerralla. Ensi vuodeksi voisi miettiä jotain uusia kohteita ja näkökulmia, jos siten saisi jotain uutta ja mielenkiintoista aikaan.

Useasti kuvattu mutka Oulankajoessa.

Auringon viime säteet Pähkänänkalliolta.

Leiripaikan ranta Vennäänmutkassa.

Pähkänänkallio Kitkajoelta.

Vennäänmutkan maisemia.

Jyrävä suvantoineen.