Tänä syksynä tein jo perinteiseksi muodotuneen Kuusamon retken opiskelijoiden kanssa. Reitti oli jo kolmatta vuotta sama Ristikallion parkkipaikalta Juumaan, minkä varrella mahtuu Oulangan kansallispuiston parhaat maisemat. Kesän säät ovat edustaneet luontomme äärilaitoja ja tälle retkiviikolle osui varsin kosteat säät. Onneksi kovassa sateessa emme paljoa joutuneet vaeltamaan, vaan sateet suurimmaksi osaksi olivat kuurottaisia, vaikkakin välillä hyvinkin voimakkaita.

Johtuen yleisvaikutelmaltaan harmaasta ja pilvisestä säästä kuvaaminen jäi melko vähäiseksi. Muutama hyvä kuva kuitenkin tuli, varsinkin reissun loppupuolelta. Toivottavasti jo ensi vuonna Ristikalliolla olisi valokuvauksellinen sää, siitä kun mulla ei vieläkään ole kunnon kuvaa, vaikka paikka onkin niin tavattoman upea.

Maisema taivalkönkään leiripaikalta.

Kiutakönkään alapuolinen suvanto myöhään illalla.

Viimeinen Oulankajoen mutka ennen Karhunkierroksen erkanemista jokirannasta.

Päähkänänkallion huipulta.

Ukkospilviä Kitkajoen yllä.

Kitkajoki ja Päähkänänkallio aikaisin aamulla.

Kitkajoen rantaniittyjä.