Osat valmiina

Tärkeimmät lasikuituosat alkavat olla vihdoin valmiit. Nostin kannen ja pohjan ulos ja sahasin niiden reunan tasaiseksi. Nostin myös aiemmin tehdyt laipiot ja kölilaatikon ulos kuvausta vasrten, kuten myös hioin ne läpi kertaalleen. On kiva päästä vihdoin kokoamaan kajakkia.

Kajakin pohjan laitoin nyt varastoon ja otin kannen taas käsittelyyn. Seuraavaksi alkaakin osasien sovittaminen paikoilleen. Kiinnitän laipiot ja kölilaatikon ensiksi kanteen ja lopuksi liimaan pohjan kiinni niihin. Ohjausvaijerin reitti tulee myös suunnitella ja valmistella ennen puoliskojen liittämistä toisiinsa.

Istuinaukon muotoilun aloitan vasta, kun pohja on kiinnitetty. Kannen hauraus istuinlaatikon reunassa huolettaa jo nyt. Saati sitten, kun sitä ohentaisi vielä reilusti tästäkin.

← Edellinen

Seuraava →

4 Kommenttia

 1. tuomo

  Hei mistäs oot ostanut materiaalit tähän purjekanoottiin? Haaveissa olisi itsekkin rakentaa samallainen..

  • Kari Ennola

   Materiaalit olen ostanut pääsääntöisesti Turkulaisesta Terpol-nimisestä liikkeestä, joka nyttemmin on mennyt konkurssiin. Eiköhän noita materiaaleja tai vastaavia saa useimmista lasikuitutarvikkeisiin erikoistuneista liikkeistä.

   • tuomo

    Kuinka pitkä tuosta kanootista tulee? Paljonko on mennyt epoksia? Osaisi vähän laskea että mitä tulee vastaan jos alkaisi rakentamaan

    • Kari Ennola

     Kajakin pituus tullee olemaan noin 5390 mm. Vanhimmista postauksista pitäisi löytyä piirustukset, jotka on laadittu mittakaavaansa. Epoksia on mulla mennyt jotain luokkaa 20 kg, mutta varmaan ainakin puolet siitä on mennyt hukkaan: pieniä osia tehdessä jäänyt käyttämättä tai tullut käytettyä osiin mitkä leikataan tai hiotaan pois. Lähtökohta kai tämmösessä projektissa on se, että taloudellisesti siinä ei ole mitään järkeä, jos jostain saa vastaavan ostetuksi.

Vastaa