Meri oli vielä jäässä, joten halusin vielä kuvata talvisia saaristomaisemia. Purunpää on yksi harvoista paikoista, joissa Varsinais-Suomessa on vielä mahdollista päästä kesämökittömälle rannalle ilman omaa venettä. Niinpä lähdin Pippurin kanssa sinne kävelemään luontopolkua läpi. Aikaa oli hieman rajoitetusti, joten ihan koko polkua emme kiertäneet.

Sää pysyi koko päivän pilvisenä, mutta poutaisena. Lämpötila oli pikkasen pakkasella ja mereltä tullut kostea viima oli kuurannut lähimpänä rantaa olevat puut. Merijää oli vanhaa, ilmakuplien ja suolataskujen vaaleaksi tekemää. Kauempana selät olivat jo lähteneet sulamaan ja hieman merenpintaa korkeammilta paikoilta saattoi nähdä avoimen meren.

Lintujen puolesta päivä oli hiljainen. Auton ikkunasta matkalla näin joutsenia ja hanhia ruokailemassa pelloilla, mutta metsässä valitsi talvinen hiljaisuus. Muuttolinnut antoivat vielä odottaa itseään.

Olin ostanut uuden hiilikuitujalustan edellisellä retkellä katkenneen ultrakevyen alumiinijalustan tilalle. Se painoi hieman edeltäjäänsä enemmän, mutta oli myös huomattavasti sitä tukevampia ja sen kanssa kuvaaminen oli helpompaa. Montaa panoraamaa en reissullani kuvannut, mutta niitä, mitä kuvasin, pidän onnistuneina.

Västan land.

Västan land.

Västan land.

Västan land.

Finnviken.